Új igazolások az U15-nél

2017-01-29 19:11
IMG_9850

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését U15-ös csapatunk, van két érkező is.

Két hete kezdte el a felkészülést U15-ös csapatunk a tavaszi szezonra. Tizennyolcas kerettel dolgoznak, két új játékos érkezett, a kapus Zilahi Patrik jó felépítésű, Diósgyőrből érkezett, jobb oldali védőnk, Lénárt Patrik pedig Tállyáról.

– Az időjárási körülményeket figyelembe véve voltak kinti és tornatermi edzéseink is, utóbbiak hetente egyszer. Szombaton lejátszottuk első felkészülési mérkőzésünket is, a Bükkzsérc ifjúsági csapata ellen 3-2-es eredményt értünk el. A fiúk helytálltak, a mutatott játékkal meg vagyok elégedve. Sok hiányzónk volt betegségek, családi programok miatt, illetve a vidékieknél a hideg is utazási problémákat okozott. Még négy mérkőzést terveztünk, ez elegendő lesz arra, hogy felkészüljünk a bajnokságra. Az első tétmeccset itthon a Tiszaújváros ellen vívjuk március elején – mondta Kubinyi József edző.

Kitért arra, hogy ősszel a várakozásoknál jobban szerepeltek, hiszen sok játékos korábban még nem játszott nagypályán. Így kellett felkészíteni őket a bajnokságra. A csapat a középmezőnyben van, hat győzelem, két döntetlen és hat vereség után a hatodik a tíz csapat között. A hátrány öt pont a harmadik a Népkert Volánnal szemben.

– Az első két helyezettnek már ki is lehet osztani az érmet, de kis szerencsével oda lehet érni a dobogóra. Egy centert szeretnénk igazolni, góllövő csatárunk még nincs. A csapat erénye, hogy próbált játszani, csapatként funkcionált. Barátságok alakultak ki, összetartó társaság gyűlt össze, próbálják lelkesedéssel, akaraterővel, küzdőképességgel pótolni a technikai hiányosságokat – értékelte a csapat teljesítményét Kubinyi József.

Elárulta, nyáron 23-an kezdték az edzéseket, menet közben azonban sokat úgy érezték, hogy nem tudnak beférni a 18-as keretbe. Lemorzsolódtak többen, amit nagyon sajnál, mert egy kis türelemmel, nagyobb odaadással, a labdarúgás iránti nagyobb szeretetből oda tudtak volna kerülni, túl hamar feladták. Mindenki előtt nyitva az út, visszajöhetnek a csapathoz.

Galéria