Újra kétnapos lesz a Matyó Kupa

2016-06-29 09:33
box_csoportkep

Az elmúlt esztendőkben mindig másfél napra való mezőny gyűlt össze, de idén két napon keresztül lesz az ökölvívóké a sportcsarnok.

Megszokott, hogy a júliusi Matyó Kupán rendre hatalmas a mezőny, nem volt ritka, hogy este tizenegyig zajlottak a küzdelmek. Idén újra szellősebb lesz a program, hiszen a korábbi 80-100 indulóval ellentétben most kiadja a két napi programot a résztvevők száma.

– Jelenlegi állás szerint a versenyre 104 férfi (serdülő, junior, ifjúsági, felnőtt) és 21 női versenyző nevezett, 36 egyesületből. A Botos Akadémia ígért még nevezést, reméljük megérkezik. A versenyen részt vesz a teljes serdülő válogatott (18 súlycsoport, 32 versenyző), ők a zágrábi serdülő EB-re készülnek az egri edzőtáborban. Megtisztel bennünket Dr. Kovács László szövetségi kapitány is – mondta Dorkó Péter, az EVSI Ökölvívó Szakosztályának elnöke, a rendező ugyanis idén az Észak -Magyarországi Ökölvívó Régió Központ (Egri Sportiskola SE) és a Mezőkövesd-Zsóry ökölvívó szakosztálya. A rendezvény pedig az EMMI sportágfejlesztési programjának keretében valósul meg.

A sportszerető közönséget szombaton 14 órára, vasárnap pedig 9:30-ra várjuk a sportcsarnokba, ahol színvonalas küzdelmet láthatnak majd a 41. Matyó Kupán.