Várja, hogy bizonyíthasson

2017-02-11 09:41
IMG_0286

Száz százalékot belead, hogy bizonyítson az edzőknek és a nézőknek.

Farkas Dániel eddig csak Szerbiában, az ottani első osztályban szerepelt és 110 mérkőzést játszott. A 24 éves jobbhátvéd, jó ambíciókkal jött Magyarországra, és nagyon várja, hogy bizonyíthasson és pályára léphessen.

– Külföldre szerettem volna igazolni és Magyarországban gondolkodtam. A menedzserem ajánlotta Mezőkövesdet, utánanéztem és így megtudtam, hogy a Mezőkövesd nagyon jó kis csapat, jó a háttér, megvan mindenük, a tabellán is szép helyen állnak, jó kis csapat ahhoz, hogy tovább tudjak fejlődni – mondta el átigazolásáról új szerzeményünk.

Védőnk korábban is járt már többször Magyarországon, tetszik neki, s Mezőkövesddel sincs problémája,mint mondta, pont elég neki ez a város, nem azért jött, hogy járkáljon, hanem, hogy edzzen.

– A csapatba is jól be tudtam illeszkedni, rendesek voltak a társak. A szerbekkel is tudok kommunikálni, ezzel semmi probléma nem volt. A posztomon elég nagy a konkurencia, Vági is jobbhátvéd és Pauljevics is bevethető, állok elébe, azon leszek, hogy bekerüljek a kezdőcsapatba. Pár mérkőzésen biztosan játszom majd, azon leszek, hogy a csapatot segítsem abban, hogy minél jobb eredmény tudjon elérni. Meglátjuk, mi lesz a feladatom, szeretek előre-hátra futni, kiderül, hogy milyen feladatot bíz rám az edző, s megpróbálok úgy teljesíteni – fejtette ki Farkas Dániel.

Játékosunk egyébként úgy gondolja, Mezőkövesd ugródeszka lehet a számára. Szerinte a magyar bajnokság semmivel nem gyengébb a szerbnél az alapján, ahogyan eddig felmérte a színvonalat, ugyanott van a két ország. Kettős állampolgár, így motiválja az is, hogy be tudjon kerülni a magyar válogatottba, száz százalékot belead, hogy bizonyítani tudjon az edzőknek, nézőknek. Később külföldön, vagy még jobb magyar csapatban is szeretne futballozni.

– Most következik az első meccsünk. A Gyirmót elleni találkozóval szerintem nem lesz probléma, mindenki ambiciózus, bizonyítana az új edzőnek. Látom a küzdőszellemet, szerintem nyerni fogunk. A Gyirmót kontrára játszik, mi próbáljuk járatni a labdát, nyugodtak maradni, ha pedig adódik helyzet, elvállalni – tért ki a szombati összecsapásra jobbhátvédünk.

Rákérdeztünk arra is, hogy biztosan nem fázós, hiszen egyedül ő játszott rövid ujjú mezben a felkészülési meccseken. Mint monda, feléjük is ugyanilyen az időjárás, s ő is észrevette, hogy az egyetlen volt, aki rövid ujjúban játszott. De mint mondta, nem arra koncentrál, miben van, hanem teljesen a játékra összpontosít.