Vasárnap legyen a futball ünnepe

2016-06-04 18:54
stadionkulso

Vasárnap délután mindenkit szeretettel várunk a Városi Stadion átadó ünnepségére, valamint a Merkantil Bank Liga idei zárómérkőzésére.

Vasárnap több focis eseményt is kínálunk a sportág szerelmeseinek. Befejezi a bajnokságot U17-es és U19-es csapatunk, mindkét gárda a Sajóvölgye Focisuli ellen játssza utolsó mérkőzését, 10, illetve 12 órai kezdettel a benti nagy műfüves pályán. Délután kettőtől várja a szimpatizánsokat a stadion főépületében most megnyíló Lucky Pub, amelyben szurkolói bolt is üzemel.

15 órától kezdődik az ünnepi műsor a stadionnál. Köszöntőt mond dr. Fekete Zoltán, Mezőkövesd polgármestere, Tállai András, a klub elnöke, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára, Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, Bánki Erik, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségi tagja, valamint dr. Vági Márton, a Magyar Labdarúgó Szövetség főtitkára, s a létesítmény megáldását követően ők vágják át a szalagot. A műsorban közreműködik a Mezőkövesd Város Fúvószenekara és a Twister Majorette csoport, Kovácsné Pap Zsuzsanna, a Mezőkövesdi Hang Stúdió tagja,illetve Ficzere Tamás, Kaló Vencel és Benke Ádám, Mezőkövesd Város Fúvószenekarának szólistái. Az ünnepségen vehetik át érmeiket a különböző bajnokságokban dobogón végzett utánpótlás csapataink.

Délután négy órától a Bozsik programban részt vevő csapataink mutatják be tudásukat a nagy műfüves pályán. 18 órától kezdődik a Mezőkövesd Zsóry FC – Dunaújváros PASE Merkantil Bank Liga labdarúgó mérkőzés, amelyen eldől, kivívja-e a feljutást az első osztályba felnőtt csapatunk. Érdemes korábban érkezni, hiszen a beléptető-rendszer üzemel, s teltház lesz a találkozón.

A mérkőzés után remélhetőleg fieszta kezdődik majd, beválthatók lesznek az étel- és italjegyek, a stadionnál felállított színpadon 20:30-tól Jolly és Suzy koncertezik, majd 21:30-tól az Irigy Hónaljmirigy szórakoztatja a közönséget.