Vereség a Vasastól

2017-03-04 17:41
Vasas

Elvitték tőlünk a három pontot az angyalföldiek. Egy támadáson belül három kapufát is rúgtunk.

Mezőkövesd Zsóry FC – Vasas FC 0-2 (0-1)
Mezőkövesd, 1800 néző, vezette: Erdős J.

Mezőkövesd Zsóry: Dombó – Farkas, Pauljevic (Orosz 77.), Szeles, Tóth, Strestik, Damcevski, Dinjar, Molnár, Diallo (Kink 67.), Veselinovic. Vezetőedző: Tomislav Sivic

Vasas: Nagy G. – Ristevski, Szivacski, Hangya (Manjrekar 72.), Ádám M., Remili (Gaál B. 60.), Berecz, Burmeister, Korcsmár, Vaskó, Saglik (Debreceni 72.). Vezetőedző: Michael Oenning

Gólszerzők: Ristevski (20.), Berecz (50.)

Második vereségünket szenvedtük el tavasszal, ezúttal hazai pályán, a Vasastól. Az első félidőben a vendégeknél volt többet a labda, s ők szereztek vezetést is. A negyedik percben egy távoli lövést fogott Dombó, majd az első negyedóra végén Strestík gyors szabadrúgására Molnár indult, de a Vasas kapusa jól jött ki és megelőzte. A 20. percben vezetést szerzett a fővárosi csapat. Egy bal oldalról elvégzett szabadrúgásra rosszul jött ki Dombó, a túloldalról visszafejelt labda kapufa lett, a kipattanót Risztevszki lőtte be.
A folytatásban gyűrték egymást a csapatok, Veszelinovicsnak volt több próbálkozása, de ezeket fogta Nagy, vagy fölé ment a labda. A 33. percben Saglik nagy lövését Dombó bravúrral, lábbal védte, a szögletet követően Korcsmár csúsztatta mellé. Az első félidő utolsó percében benyomtuk a 16-oson belül két lövésünk is volt, de gól nem született belőle, s 11-est sem kaptunk, bár játékosaink kezezést reklamáltak.
A fordulás után mi vettük át az irányítást, s Molnár azonnal egyenlíthetett volna, de Veszelinovics remek passza után a kapusba lőtt. Az ötvenedik percben megszerezte második gólját a vasas, egy védő szorításában Berecz lőtte ki a hosszú sarkot. A következő tíz percben egyre-másra jöttek a kövesdi helyzetek, az 52. percben Strestík lőtt kapufát, s a kipattanót Veszelinovics fejelte fölé. Majd két perc múlva Veszelinovics bal oldali beadását Pauljevics elől rúgták ki a védők. Az 57. minutumban néhány másodpercen belül kétszer találtuk el a kapufákat, egy perccel később Molnár lőtt 16 méterről fölé. A 60. percben Burmeister lőtt majdnem öngólt egy mentés során.
További helyzeteket az utolsó tíz perc tartogatott, előbb Berecz szerezte meg majdnem csapata harmadik találatát, majd kink a bal oldalról, éles szögből vette célba a rövid felsőt, ezt Nagy ütötte fölé. A 84. percben Manjrekar két nagyon szép csel után lőtt fölé, erre válaszként jött a túloldalon Veszelinovics 16 méterről leadott lövése, de ezt védte a kapus. A hajrában még Gaál hagyott ki egy ziccert, s Kink lőtt fölé egy szabadrúgást.

Tomislav Sivic értékelése: Lehet mondani, hogy idei legjobb meccsünket játszottuk. Nagyon sok helyzetünk ki maradt. Hiányzik egy kis szerencse az utolsó pillanatokban. Egy nagyon szervezett csapat a Vasas, így szeretnénk mi is kinézni.

Michael Oenning értékelése: Nagyon örülünk ennek a fontos győzelemnek. Az első félidőben a lehető legjobb időben szereztük a vezető gólunkat. A második gól után picit mintha alább hagytunk volna.
Megérdemelt győzelmet arattunk.

Galéria