Vereség az MTK otthonában

2017-04-08 18:50
MTK

Már az első félidőben eldöntötte a hazai csapat a három pont sorsát.

MTK Budapest – Mezőkövesd Zsóry FC: 2-0 (2-0)
Budapest, 900 néző, vezette: Farkas Á.

Gólszerzők: Torghelle (37.), Baki (43.)

MTK: Petkovic – Baki, Grgics, Vogyicska, Torghelle (Leonardo 89.), Kanta (Katona 90.), Vadnai, Poór, Kolomoec, Borbély, Vass Á. Vezetőedző: Tamási Zsolt

Mezőkövesd Zsóry: Tujvel – Balogh, Gohér (Baracskai 67.), Vági, Hudák, Pauljevics, Egerszegi, Strestík (Dinjar 82.), Diallo (Kink 67.), Molnár. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics

Az első félidőben szerzett két góllal legyőzte csapatunkat az MTK. A fővárosiaknak több helyzetük volt a találkozón, a mieinknek ziccere nem is akadt. A nyolcadik percben szöglet után veszélyeztetett az MTK, Grgics fejelt, de fölé. A folytatásban Torghelle és Kanta volt aktív támadásban, de nagy helyzete ismét Grgicsnek akadt, ismét szöglet után fejelt, de most Tujvel védett. Nekünk is volt lehetőségünk, Gohér kapott jónak tűnő labdát, de a hazaiak kapusa megelőzte. A 37. percben vezetést szerzett az MTK, egy beadás után Torghelle került helyzetbe, de első próbálkozását Tujvel védte, az ismétlést azonban már nem tudta hárítani. A játékrész vége előtt még nagyobb hátrányba került csapatunk, Baki szerzett szép gólt, 16 méterről csavart a felső sarokba.
A második félidő majdnem olyan rosszul kezdődött csapatunk számára, mint az első végződött, de Kolomoec ziccerét kitolta kapusunk. Strestík aktív volt, de lövéseit nem kísérte szerencse, nem tudtunk szépíteni. A végjátékban még Kolomoecnek volt egy veszélyes lövése, illetve Nikházi lövése Hudák fejéről pattant veszélyesen, de Tujvel ismét résen volt. Csapatunk tehát ismét pont nélkül maradt, az utóbbi öt bajnokin csak egy pontot szereztünk.

Tamási Zsolt értékelése: Nagy feszültséget éreztem a pályán az első percekben, de korábban meg tudtunk nyugodni, mint az ellenfél. Hasonló meccset játszottunk, mint a Vasas ellen. Az első félidőben négy nagy helyzetet is kialakítottunk, a második játékrészben pedig Kolomoec lehetőségénél eldönthettük volna a meccset. Taktikailag nagyon fegyelmezetten játszott a csapat és mindent megtett a győzelemért.

Tomiszlav Szivics értékelése: Benne volt a lábakban még a Magyar Kupa meccs, és sok gonddal küzdünk, mert rengeteg a sérültünk. Gyengén játszottunk, az MTK megérdemelte a győzelmet. Nem éreztem az energiát és az akaraterőt a pályán.  Ez nem az a csapat, ami az ötödik helyen volt.  Lehet, hogy el rontottam mindent három hónap alatt.

(mtkbudapest.hu, mezokovesdzsory.hu)