Veszelinovics és Baracskai eldöntötte

2017-04-12 19:20
DVSC

Már a hetedik percben érezni lehetett, hogy sikerülhet itthon tartani a három pontot.

Mezőkövesd Zsóry FC – Debreceni VSC 2-1 (1-0)
Mezőkövesd, 1390 néző, vezette: Vad II.

Mezőkövesd Zsóry: Tujvel – Pauljevics, Hudák, Szeles, Dinjar (Bacselics-Grgics 53.), Egerszegi, Tóth B., Gohér, Sós (Baracskai 63.), Veszelinovic (Strestík 72.), Molnár G. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics

Debrecen: Danilovics – Szatmári Cs., Filip, Tőzsér, Holman, Ferenczi, Mészáros, Feltscher (Könyves 63.), Szekulics (Haris 46.), Jovanovics (Osváth 74.), Szuk. Vezetőedző: Leonel Pontes

Gólszerzők: Veselinovic (7.), Baracskai (79.) ill. Tőzsér (83.)

Fontos győzelmet aratott csapatunk a Debrecen ellen, hazai pályán. Már a második percben a debreceni hálóban volt a labda, de támadóink a kapust támadták, ezért érvénytelen volt a találat. nem úgy a hetedik percben, amikor a bal oldalról Sós adott középre, Veszelinovics pedig belőtte első bajnoki gólját csapatunk színeiben.

A folytatásban a debreceniek kísérleteztek lövésekkel, egy-kettő veszélyesnek ígérkezett, de elment a kapu előtt, s volt olyan is, amikor kiszállt a stadionból a labda.  Az első negyedóra után nem akadtak említésre méltó helyzetek, egyedül a 34. percben, amikor egy jó fejest fogott Tujvel. A 41. percben Sós hagyott ki nagy helyzetet közelről, a félidő utolsó perceiben pedig Szuk ápolása jelentett izgalmat.

A második játékrész elején Sós ígéretes helyzetben lövés helyett passzolt, ebből nem lett semmi, egy perccel később Veszelinovics viszont lőtt, mellé. Az 54. minutumban Szuk fejesét fogta kapusunk, a túloldalon pedig Sósét, illetve Egerszegiét Danilovics. Ezután a debreceniek küzdöttek az egyenlítésért, Ferenczi próbálkozása mellé ment, Könyves viszont kétszer is megdolgoztatta Tujvelt.

A 80. minutumban úgy tűnt, eldőlt a mérkőzést, Strestík harcolt a jobb oldalon, s verekedte be magát az ötösön belülre, végül pedig Baracskai vágta a léc alá a labdát. Egy perccel később Tóth lövését hárította a debreceni kapus. A vendégek végül a 83. percben szépítettek, Tőzsér lapos szabadrúgása talált utat a kapunkba, igaz, a lövés megpattant Molnár lábán, ez becsapta Tujvelt. Molnár lábában benne volt még egy gól, Strestík bal oldali beadásáról centikkel maradt le. Végül egyik csapat sem lőtt még egyet, így 2-1-re győzött csapatunk, s újra ünnepelhettek a szurkolók.

Tomislav Sivic értékelése: Egy nagyon fontos meccs volt. Jól játszott ma a csapat. Sokkal korábban kellett volna eldöntenünk ezt a mérkőzést. Összességében egy nagyon jó csapat ellen játszottunk. Gratulálok a fiúknak, mert megmutatták, hogy van tartásuk.

Leonel Pontes értékelése: Először is szeretnék gratulálni a Mezőkövesd csapatának a győzelemért. A mérkőzés elején ajándékoztunk egy gólt az ellenfélnek, ami nagyon nehézzé tette a találkozót. Az első félidő végére jobban játszott a csapat, de nem volt gólszerzési lehetőségünk. A második félidőben sikerült jobban játszanunk, de eszalasztottunk két lehetőséget is, majd a második gólt is egy egyéni hibából kaptuk. A Mezőkövesd egy közvetlen riválisunk a bennmaradásért való harcban.