Kétgólos hátrányból felállva, 2-2-es döntetlent játszottunk a listavezető Ferencvárossal az OTP Bank Liga 21. fordulójában. Csapatunk immár 8 mérkőzés óta veretlen a bajnokságban.

A listavezető fővárosi gárdát látta vendégül együttesünk ma délután a Városi Stadionban. A találkozónak egyértelműen a vendégek voltak az esélyesei, hiszen 20 forduló után 16 pontos előnnyel  vezették a bajnokságot a 2. helyezett Puskás Akadémia előtt, csapatunktól pedig 21 ponttal gyűjtöttek többet a zöld-fehérek. Ellenfelünk 20 bajnoki mérkőzésből 15 alkalommal győzött és mindössze egyszer, a DVTK ellen szenvedett vereséget hazai pályán, tehát vendégként még nem kaptak ki a szezonban. Ugyanakkor együttesünk sem várhatta teljesen esélytelenül a mérkőzést, ugyanis Pintér Attila legénysége a legutóbbi 7 bajnoki találkozóján veretlen maradt, ráadásul a legutóbbi 5 hazai bajnoki mérkőzését kivétel nélkül megnyerte, ezt a remek sorozatot igyekeztek tovább nyújtani labdarúgóink a Ferencváros ellen. Az előző fordulót mindkét gárda győzelemmel abszolválta, csapatunk a Budapest Honvéd ellen aratott 2-1-es sikert itthon, míg a fővárosiak szintén hazai pályán 2-0-ra múlták felül a MOL Fehérvárt. A hétközben mindkét gárda pályára lépett a MOL Magyar Kupában, a Fradi Dorogon, míg együttesünk Ajkán aratott 2-1-es győzelmet. A felek legutóbb novemberben találkoztak egymással az OTP Bank Ligában, az összecsapás 3-0-s ferencvárosi sikerrel zárult.
Csapatunk kezdőjében nem történt változás a Budapest Honvéd elleni találkozóhoz képest, a vendégeknél két változtatás történt a MOL Fehérvár elleni mérkőzéshez viszonyítva, Heister és Haratin helyett Civic és Isael kapott lehetőséget.
A találkozó ünnepélyes eseménnyel kezdődött, csapatunk három játékosa, Nagy Dániel, Vajda Sándor és Eperjesi Gábor a közelmúltban játszotta 100. első osztályú találkozóját, klubunk nevében Hagyacki József ügyvezető köszöntötte a labdarúgókat, akik ajándékcsomagot és egy 100-as feliratú mezt vehettek át.
A mérkőzés első lehetősége együttesünk előtt adódott a 7. percben, Berecz remek beadása után a lendületből érkező Vadnai tüzelt kapura, 14 méteres lövését bravúrral hárította Dibusz. Két perccel később a vendégek kerültek helyzetbe, de Boli műesés miatt sárga lapot kapott az ígéretes akció végén. Újabb két perc elteltével Boli lépett ki ziccerben Tokmac átadása után, a támadó 16 méteres lövését követően azonban Szappanos hatalmas bravúrt mutatott be, megfogta a jobb alsó sarokba tartó kísérletet. Az első negyedóra vége előtt csapatunk jutott el a zöld-fehérek kapujáig, előbb Cseri baloldali beadása után Jurina ért bele középen a labdába, de nem tudta kapura irányítani a játékszert, néhány másodperccel később pedig Karnitski életerős, kellemetlen távoli löketét ütötte ki Dibusz a gólvonal előtt. A 21. percben ismét csapatunk vezetett veszélyes akciót, azonban Besirovic a beadás pillanatában elcsúszott, így nem volt pontos a labdája. A 26. percben a fővárosiak szerezhettek volna vezetést, Civic beadása után Uzuni lőtt közelről, Szappanos nagy védéssel mentette meg csapatunkat a bekapott góltól. A 32. percben viszont megszerezték a vezetést a vendégek, Uzuni jobb oldali szabadrúgása után Sigér csúsztatta meg a labdát középen, amely Somália elé került, a középpályás néhány lépésről a bal alsó sarokba gurított. Két perccel később Tokmac találta el rosszul a labdát ígéretes helyzetben, majd a 38. percben Uzuni szabadrúgását követően a játékszer a keresztléc felett hagyta el a pályát.
A szünetben cserélt együttesünk, Karnitski helyére Martic érkezett. Remekül kezdték a vendégek a második játékrészt, Uzuni átadása után Boli talált a hálóba az 50. percben, ezzel megduplázták előnyüket a zöld-fehérek. Az első óra vége előtt kettőscserét hajtott végre együttesünk, Cseri és Vutov helyett Chrien és Vojtus lépett pályára. A 61. percben Vadnai 17 méteres lövése zúgott el a kapu bal oldala mellett, majd egy perccel később szépítettünk, Farkas gyönyörű passzát követően Besirovic fejelt közelről a kapuba. Ezt követően Sergei Rebrov is kettős cseréről határozott, Tocmac és Isael hagyta el a pályát, helyükre Zubkov és Laidouni érkezett. A 70. percben egy formás ferencvárosi akció végén Boli került helyzetbe, lövését Katanec blokkolta. Az ellentámadás végén Jurina próbálta becsúszva kapura lőni a labdát, de nem találta el a játékszert. A 73. percben Uzuni szabadrúgását hárította könnyedén Szappanos, majd negyedórával a mérkőzés vége előtt gyönyörű góllal egyenlítettünk; Besirovic beadása után Jurina szépségdíjas ollózását követően a léc alá vágódott a labda. Ezután újra kettőt változtatott a Fradi, Uzunit és Sigért Vécsei és Mak váltotta. A 82. percben akár meg is fordíthattuk volna az eredményt, Vojtus közeli lövése egy védőn megpattanva Dibusz kezében kötött ki. A hajrában még Vajda és Nagy D. is beállt csapatunkba Besirovic és Jurina helyett, míg a túloldalon Bolit Baturina váltotta, újabb lehetőség azonban már nem alakult ki. Együttesünk kétgólos hátrányból felállva rendkívül értékes döntetlent ért el az éllovas Fradi ellen és immár nyolc mérkőzés óta nem talált legyőzőre az OTP Bank Ligában.

A mérkőzés jegyzőkönyve:
Mezőkövesd Zsóry FC – Ferencvárosi TC 2-2 (0-1)
Mezőkövesd, Városi Stadion, zárt kapus.
Vezette: Andó-Szabó Sándor (Georgiou Theodoros, Horváth Róbert)
Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos – Farkas, Nesterov, Katanec, Vadnai – Berecz, Karnitski (Martic 46. p.),  Besirovic (Vajda 90. p.) – Vutov (Vojtus 59. p.), Jurina (Nagy D. 93. p.), Cseri (Chrien 59. p.). Vezetőedző: Pintér Attila
Ferencvárosi TC: Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Botka, Civic –  Somália, Sigér (Vécsei 75. p.) – Isael (Laidouni 62. p.), Tokmac (Zubkov 62. p.), Uzuni (Mak 75. p.) – Boli (Baturina 83. p.).  Vezetőedző: Sergei Rebrov
Gólszerzők: Besirovic (62. p.), Jurina (75. p.), illetve Somália (32. p.), Boli (50. p.)
Sárga lap: Boli (9. p.), Civic (52. p.), Blazic (70. p.)
Pintér Attila: „Először is szeretném megköszönni a szakmai stáb és a játékostársak nevében is Berecz Zsombor munkáját, büszke vagyok arra, hogy ilyen nagyszerű játékossal dolgozhattam. Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, voltak lehetőségeink arra, hogy megszerezzük a vezetést, ezt követően viszont kapkodóbbá vált a játékunk, kicsit lassabban, körülményesebben járattuk a labdát és visszaesett a teljesítményünk. A szünetben változtattunk, elmondtam a játékosoknak, hogy mit várok el, igyekeztünk állandó nyomást gyakorolni az ellenfélre. Azt gondolom, hogy akik bejöttek csereként mindenki hozzátette a magáét. Úgy vélem, nagy dolog, hogy egy ilyen csapat ellen, amelyik Európában is bizonyított 2-0-ról fel tudtunk állni és meccslabdánk is volt 2-2-nél. Az első félidőt nem értettem, viszont a második félidőhöz gratulálok a játékosaimnak, ezen az úton kell továbbmennünk. ”

Sergei Rebrov: „Úgy gondolom, hogy a téli mérkőzések mindig nehezek. 2-0-s vezetésünk után talán a játékosok egy kicsit elhitték azt, hogy megvan a győzelem, de ettől függetlenül mennünk kell tovább az úton. Igyekeztünk a pályához alkalmazkodni, tudtuk ,hogy a Mezőkövesd le fog támadni bennünket a meccs elején, a 16-oson belül nem voltunk megfelelően magabiztosak, ezután nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy a labdavesztéseket minimalizáljuk. A második félidőben viszont nem sikerült megfelelően kontrollálnunk a második labdákat, ezzel a Mezőkövesd vissza tudott jönni a mérkőzésbe.”

Fotó: Gál Péter

Recommended Posts