A kövesdieknek fontosabb, mint a bajnokság

2015-07-06 17:48
toth_jozsef

Színvonalas volt a negyvenedik Matyó Kupa Tóth József szerint, aki elégedett volt a kövesdi szerepléssel.
Szombaton immár negyvenedjére rendezték meg a Matyó Kupa ökölvívó versenyt. Bár a résztvevők és a nézők száma is volt már több az ideinél, a nagy múltra visszatekintő rendezvény a kövesdi boxolóknak még mindig az év csúcspontja.

– A két szlovákiai egylet nem jött el, így 16 egyesület vett részt az idei egynapos versenyünkön, s körülbelül hetven boxoló utazott Mezőkövesdre. A szlovákokkal még színvonalasabb lett volna a torna, de így is elégedett vagyok – értékelt a torna végén Tóth József, a verseny szervezője, aki szerint manapság már elég egy ilyen délutáni pofonparti is.

– Voltak kezdők, menők, válogatott kerettagok, s olyanok is, akik itt kóstoltak bele az ökölvívás szép és kevésbé szép oldalába. A közönségnek boxoltak a versenyzők, voltak nagy hirigek, a technikai hiányosságot lelkesedéssel pótolták. Ugyanez volt a helyzet a kicsikkel is, a mieink egy picit túlizgulták, több van bennük, de valahol el kell indulni. Pusomai Árpit sajnos lepontozták, Balogh Dezső jó volt, Mizser Marci tréning-szerűen nyert. Jó torna volt, féltem tőle egy picit – elemezte a történteket Tóth József.

Megemlítette a hazai kupa különös hangulatát is: a kövesdi versenyzők mindig föl vannak tüzelve rá, számukra az Országos Bajnokság sem annyira jelentős, mint ez, itt próbálják megmutatni, ami bennük van. Aztán néha átesnek a ló túloldalára és a nagy akarás görcsösséghez vezet.

– Ez csak egy felkészülési verseny, a lényeg a bajnokság és a válogatók, mint az utánpótlás olimpia és a Bornemissza. Az a célja, hogy legyen mérkőzés, amin tapasztalatot szereznek a fiatalok, amit később kamatoztathatnak, s ne csak úgy menjenek be a ringbe, mint nyuszi Gyuszi. Mindegy, mit mond a közönség, az év végi OB-k a lényeg, azokért adnak pontot, támogatást, azok után rangsorolják az egyesületet – fejtette ki az edző.

A kövesdi csapat a hétvégén Egerben szerepel majd a Bikavér Ünnep alkalmából rendezendő gálán, majd háromhetes szünetre megy, aztán folytatják a felkészülést az őszi OB-kra.