Elkészült a stadion, feljutottunk az élvonalba, ahol az ötödik helyen állunk. Tavasszal még több szurkolót, s legalább ennyire sikeres szereplést vár Tállai András, egyesületünk elnöke.

Tartalmas és sikeres éven van túl 2016-ban egyesületünk, hiszen nem csak a létesítmények épültek, szépültek, hanem labdarúgó csapatunk feljutott az élvonalba, ahol 19 forduló után 27 ponttal az ötödik helyen áll.

– Hihetetlenül sikeres évet zárt a Mezőkövesd Zsóry Sportegyesület, illetve a Futball Club. Ritkán adódik egy klub életében, hogy egy évben adják át a szép, új, modern, az egész országban elismerést kiváltó stadiont, az átadás napján jut fel a csapat az első osztályba, majd ott 19 mérkőzés után az ötödik helyen zárja az évet. Annak örülök, hogy ki tudtuk szolgálni szurkolóinkat, s az NB II-höz képest tudtuk növelni a nézők számát. Most kétezer körüli átlagnézőszámot tudhatunk magunkénak Mezőkövesden, bár van még mit javítani – sorolta az eredményeket Tállai András, aki elárulta azt is, milyen tavaszban reménykedik.

– Fontos, hogy megtartsuk ezt a pozíciónkat, itt nem is feltétlenül az ötödik helyre gondolok, hanem arra, hogy tavasszal nem kelljen egyszer sem a kiesés veszélyére gondolnunk. Stabil bennmaradást várok a csapattól, s azt, hogy az edzőváltás zökkenőmentes legyen. Tavasszal jobb időt, több nézőt szeretnék, azt szeretném, hogy a Mezőkövesd Zsóry olyan kisvárosi futballklub legyen, amely bizonyítja, hogy nem csak Budapesten, s nem csak a megyei jogú városokban, hanem a kisebb településeken is helye van a színvonalas, első osztályú futballnak – emelte klubunk elnöke, aki az esetleges erősítésekkel kapcsolatban elárulta, megvárják az új edzőt, meghallgatják igényeit, aki például egy szerb csatárt már hozna is. Kiemelte, a csapatot még jobbá, a közönség által még szerethetőbbé szeretnénk tenni, olyan csapatot akarnak, amely legalább annyi örömöt okoz majd tavasszal, mint ősszel.

– Örülök annak, hogy utánpótlásunk is kezd erősödni, hiszen háromszáz fiatal sportol a különböző korosztályos csapatokban. Elindult a miniakadémia harminc tanulóval a középiskolákban, ez egy olyan alap, amelyre a jövőben biztosan lehet számítani. Nem titkolt cél, hogy hazai nevelésű fiatalokat építsünk be majd az első keretbe, ez két-három éven belül teljesülhet – tért át az utánpótlásra Tállai András, majd a létesítmények fejlesztéséről elmondta, fontosnak, tartja, hogy tovább épüljön az infrastruktúra.

A Zsóry Kemping területén épül a sportcentrum, 2017-ben átadják a sportszállodát, s új pályák épülnek, fedett csarnok is készül, felújítják a faházakat, megpróbálják magas színvonalú, kategóriájú hellyé alakítani a kemping területét.

– Bízom abban, hogy a futball nagyon sok embert vonz majd egyrészt szórakozásképpen, örömet szerezve a szurkolóknak, másrészt pedig sok fiatalt arra vesz rá, hogy kezdjen el versenyszerűen sportolni, futballozni. Ezért dolgoztunk, s ezért dolgozunk a következő évben – tette hozzá Tállai András.

Egyesületünk többi szakosztályával kapcsolatban elmondta, az önkormányzattal egyeztetnek, hogy az Úszó Szakosztály hogyan tudja majd használni az új uszodát. Nagyon örül annak, hogy a szakosztály egyben maradt, és 30-40 úszó két éve uszoda nélkül is összetartott és sportolt, versenyeken vett részt. Az ökölvívók hagyományosan megrendezték a Matyó Kupát, bízik abban, hogy lesz elég erejük a jövőben is, hogy újra meg tudják rendezni az eseményt, valamint tartják létszámukat, s a 15-20 sportolót magukhoz tudják vonzani. A sakkozók nagy krízishelyzeten vannak túl, de akaraterejüket mutatja, nem széledtek szét, elindultak a bajnokságban. Az elnök bízik abban, hogy mindig lesz annyi sakkot szerető ember Mezőkövesden, hogy csapatszerűen tudnak sportolni.

Recommended Posts