Pakson játszotta utolsó bajnokiját a Mezőkövesd Zsóry FC a 2019-es esztendőben, az eredmény miatt azonban nem lehetünk boldogak.


 

Mikor megérkezett a Mezőkövesd Zsóry FC, még a téli időjáráshoz képest egy kimondottan napsütéses idő várta a labdarúgókat. Az előző hetekhez képest enyhébb hideg, és csapadékmentes este várt a játékosokra. A vendéglátók új komplexumáról azt kell tudni, hogy már majdnem százszázalékos állapotban van, azonban már csak 2020-ban nyitják meg az összes szektort. A találkozót tekintve pedig már az elején alá kell húzni, hogy ez az utolsó összecsapás ebben a naptári évben. Ami azt jelenti, hogy az OTP Bank Liga tizenhatodik fordulója után egy rövidebb pihenő, majd újévi alapozás vár a futballistákra.

Majdnem teljesen kiegyenlített a két gárda egymás elleni mérlege, hiszen fennállásuk óta tizenkét találkozóból öt zöld-fehér győzelem, négy matyó diadal és három döntetlen született. Habár a tabellán felemás a két csapat eredménye, az őszi ütközet is mutatta, hogy kiélezett kilencven perc állt a sportolók előtt. A kezdeti „ismerkedést” a hazaiak törték meg, ami nem csak helyzetet, hanem gólt is hozott. Böde Dániel harcolt meg a balszélen egy labdáért, a beadását még Bertus Lajos lefülelte, azonban az ötösön pattogó labdára Silye Erik és Szappanos Péter is mozdult, így megzavarták egymást és Windecker József ezt kihasználva megszerezte csapatának a vezetést (1-0).

A következő percekben a vendégek birtokolták többet a labdát, de a következő lehetőség is a hazaiaké volt. Andrij Nesterov adott rosszul haza, ezt Könyves lefülelte, majd a kaputól pár méterre, kissé kisodródva bombázott  fölé. Nagy helyzet volt, azonban ebből nem született gól. Az ellentámadás hozta meg az első komoly sárga-kék akciót, azonban Budu Zivzivadze lövését Rácz kapus szögletre ütötte. Gól és helyzet a továbbiakban nem született, a hideg azonban egyre inkább érezhető volt Pakson, és még hátra volt a második félidő.

A szünetben nem változtattak a mesterek, így térfélcsere után folytatták a gárdák. A játék képe hasonló volt mint az első negyvenöt percben, a Mezőkövesd birtokolta a labdát, de igazán komoly helyzet nem alakult ki egészen az ötvenharmadik percig. Ekkor Nagy Dániel kapott egy kiváló labdát nyolc méterre a kaputól, tisztán lőhetett, azonban kísérletét nem követte gól. Két poszton is viszonylag hamar frissített Kuttor Attila, hiszen behozta Farkas Dánielt a baloldalra, Zivzivadze mellé pedig pályára küldte Takács Tamást.

Sorra jöttek a támadások, gyakorlatilag végig a borsodiak uralták a pályát, azonban a helyzetekből gól nem született. Zivzivadze több esetben is odakerült Rácz kapuja elé, azonban azt lehetett érezni, hogy ma semmi sem megy be. Windecker gólját egyik oldalon sem követte több, így a Paksi FC ebben a szezonban már másodjára szerzett három pontot a Mezőkövesd Zsóry FC ellen. Ez azt jelenti, hogy vereséggel, azonban a harmadik helyen telel a Mezőkövesd Zsóry FC, ami a klub fennállásának legjobb „félidei” eredményét jelenti.

 

Mestermérleg:

Osztermajer Gábor: – Nagy dolognak tartom, hogy egy ilyen erősségű csapat ellen gyűjtöttük be a három pontot. Gratulálok a játékosaimnak, hogy győzelemmel búcsúztatjuk az évet!

Kuttor Attila: – Az öltözőben is elmondtam a srácoknak, hogy nagyon büszke vagyok rájuk, mert jó futballt mutattunk be. Úgy látszik, hogy az év végére pont az a kicsi hiányzott, ami a győzelmet jelentheti egy ilyen találkozón. Azon fogunk dolgozni, hogy a jövőben Fortuna is mellénk álljon.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

OTP Bank Liga, 16. forduló
Paksi FC – Mezőkövesd Zsóry FC 1-0 (1-0)
Paks, Paksi FC Stadion, 1110 néző.
Játékvezető: Pintér Csaba.
PAKS: Rácz – Osváth, Gévay, Kelemen, Lenzsér, Szabó J. – Windecker, Simon Á. (Papp K. 37.), Kecskés (Baló 88.) – Böde, Könyves (Kulcsár 84.). Vezetőedző: Osztermajer Gábor.
MEZŐKÖVESD: Szappanos – Eperjesi (Farkas 53.), Pillár, Nesterov, Silye – Cseri, Karnitski, Bertus – Pekár (Takács T. 70.), Nagy D. – Zivzivadze. Vezetőedző: Kuttor Attila.
Gólszerző: Windecker (11.)
Sárga lap: Osváth (37.), Lenzsér (78.), Könyves (78.), Pillár (88.)

 

A 16. forduló további eredményei:

Kaposvári Rákóczi FC – DVSC 4-1
Kisvárda Master Good – MOL Fehérvár FC 0-2
Puskás Akadémia FC – ZTE FC 0-1
Budapest Honvéd – Újpest FC 0-0
DVTK – Ferencvárosi TC 0-1

 

(FOTO: paksifc.hu)

Recommended Posts