Nagyszerű teljesítményt nyújtva, hátrányból fordítva 2-1-es győzelmet aratott csapatunk a Ferencváros ellen az OTP Bank Ligában.

A bajnoki címvédő és jelenleg is listavezető fővárosi gárdát látta vendégül együttesünk a bajnokság 11. fordulójában ma délután. A találkozót egyértelműen a zöld-fehérek várhatták esélyesként, hiszen az eddig lejátszott nyolc bajnoki mérkőzésből hetet megnyertek, mindössze az újonc, de jól szereplő Kecskemét ellen maradtak alul. Emellett az Európa Ligában is menetel a Fradi, 4 forduló után 9 ponttal vezetik a csoportjukat. Együttesünk is pozitív élményekkel készülhetett a találkozóra, miután 4 elveszített bajnoki mérkőzést követően a Budapest Honvéd vendégeként biztató teljesítményt nyújtva 2-2-es döntetlent játszottak labdarúgóink. Az egymás elleni mérleg a vendégek felé billent, csapatunk az eddig lejátszott húsz mérkőzésből kettőt nyert meg négy döntetlen és tizennégy vereség mellett.
Csapatunk kezdője két helyen változott a Budapest Honvéd elleni mérkőzéshez képest, Bobál D. és Nagy G. helyett Pillár és Babunski került a kezdőcsapatba. A Ferencvárosnál jelentősen átalakult a kezdőcsapat a Debrecen elleni bajnoki találkozóhoz viszonyítva, mindössze négy játékos, Dibusz, Knoester, Esiti és Gojak került be ezúttal is a csapatba.

ÜNNEPÉLYES KEZDŐRÚGÁS A mai mérkőzés ünnepélyes kezdőrúgását az első félidő előtt Tállai Andrással, a Mezőkövesd Zsóry Sportegyesület elnökével unokái, Tállai Dávid és Tállai Máté végezték el. Tállai András 37 éve került klubunk vérkeringésébe,  kormányzati és képviselői feladatai mellett ideje jelentős részét csapatunk teendői töltik ki. Együttesünk az ő elnöksége alatt érte el legnagyobb sikereit, melyek a mai napig a 2019-2020-as szezon kupadöntője és az OTP Bank Liga 4. helyezése. Tállai Dávid 6 éves és a Móra Ferenc úti tagóvoda ovifociján már belekóstolhatott ebbe a csodálatos sportba. Tállai Máté testvéréhez hasonlóan a Móra Ferenc úti tagóvodába jár, 4 éves, de már neki is kedvenc játékszere a labda. Természetesen mind a ketten a papával együtt lelkes szurkolói a Mezőkövesd együttesének. Tállai András ezúton is megköszönte minden szurkoló támogatását.

A vendégek kezdték jobban a mérkőzést és már a 2. percben előnyhöz jutottak, miután Mercier átadását követően Marquinhos lőtt 12 méterről a jobb alsó sarokba. A folytatásban a zöld-fehérek játszottak fölényben, de a 9. percben csapatunk előtt adódott lehetőség, Drazic és Molnár játszott össze, a támadás végén Molnár átadása kevéssel elsuhant Drazic előtt keresztbe. A 10. percben Vajda végzett el sarokrúgást, de tisztáztak a Fradi védői. A folytatásban egyre bátrabban futballozott együttesünk; a 17. percben Molnár csapott le egy rossz ferencvárosi passzra, majd egy megkerülős csel után Dibusz lépett ki a kapujából és lábbal tisztázott a 16-oson kívül Molnár elől. Öt perccel később Mercier beadása után Knoester fejelt közelről a kapura, Piscitelli hatalmas bravúrral hárította a kísérletet. A 26. percben Besirovic lövését védte nagy bravúrral Dibusz, majd a szögletet követően Auzqui nem találta el a labdát, így Dibusz mutatott be újabb bravúrt. A 28. percben viszont egyenlített együttesünk, Besirovic szöglete után Pillár csúsztatta meg a labdát középen és a hosszú oldalon érkező Karnitski közelről a kapu bal oldalába fejelt.  A 37. percben Mercier lövését védte szépen Piscitelli, majd az ellentámadás végén Molnár 16 méteres lövése suhant el centikkel a bal alsó sarok mellett. A 39. percben Pászka szabadrúgását védte magabiztosan Piscitelli. A 44. percben Boli lőtt az ötös sarkáról, Piscitelli azonban jól helyezedett és biztosan hárított.

RAJZPÁLYÁZAT A félidőben tartották meg az egyesületünk által, a „Kedvenc mezőkövesdi futball élményem” címmel meghirdetett rajzpályázat eredményhirdetését. A díjakat Tállai András, a Mezőkövesd Zsóry SE elnöke és Hagyacki József, a Mezőkövesd Zsóry FC ügyvezetője adta át a nyerteseknek.

A második félidő is ünnepélyes kezdőrúgással kezdődött. Nagy István, csapatunk nagy rajongója az 50. születésnapja alkalmából kapta családjától ajándékba a kezdőrúgást.
Csapatunk fordulás után is bátran futballozott, ezzel együtt az első lehetőség a vendégek előtt adódott, Auzqui beadása után Gojak fejelt kapura, Piscitelli szépen hárított. Két perccel később Molnár fordult közelről kapura, de lövését könnyedén fogta meg Dibusz. Az 59. percben Pászka beívelését követően Auzqui lőtt ziccerben a kapu fölé, majd nem sokkal később Boli lőtt a kapu mellé. Ezt követően kettős cserét hajtottak végre a vendégek, Auzqui és Mercier helyére Botka és Zachariassen érkezett. A 65. percben egy szép mezőkövesdi akció végén Besirovic lőtt kevéssel a kapu fölé, majd két perccel később a túloldalon Pászka beadása után Boli fejelt a kapu fölé. Ezután hármat cseréltek a látogatók, Esitit, Bolit és Gojakot Traoré, Vécsei és R. Maee váltotta, majd nem sokkal később csapatunkban Kállai K. helyett Vadnai érkezett. Ezt követően a Fradi átvette a játék irányítását, de együttesünk fegyelmezetten és óriási akarással játszott, így a vendégek nem tudtak helyzetet kialakítani. A 77. percben újabb cserét hajtott végre csapatunk Cseri helyett Brtan lépett pályára. A 83. percben büntetőhöz jutott csapatunk, miután Botka szabálytalankodott Besiroviccsal szemben. A 11-est Drazic rúgta, akinek a lövését Dibusz a kapufára tolta, viszont a labda a kapus hátáról befelé pattant, ezzel együttesünk megfordította az eredményt. Ezután még egy változtatás történt csapatunkban, Molnár helyére Madarász érkezett. A vendégek mindent egy lapra feltéve támadtak a hajrában és Traoré révén gólt is szereztek, azonban a támadó lesen tartózkodott, így a VAR-vizsgálat és a játékvezető megtekintése után érvénytelenítették a gólt. Ezt követően újabb lehetőség már nem alakult ki a kapuk előtt, így csapatunk nagy akarással játszva, remek teljesítményt nyújtva rendkívül értékes győzelmet aratott a listavezető Ferencváros ellen!

A mérkőzés jegyzőkönyve:
Mezőkövesd Zsóry FC – Ferencvárosi TC 2-1 (1-1)
Mezőkövesd, Városi Stadion. 4161 néző. Vezette: Bognár Tamás (Albert István, Belicza Bence Péter)
Mezőkövesd Zsóry FC: Piscitelli – Kállai K. (Vadnai 70. p.), Lukic, Pillár, Vajda – Cseri (Brtan 77. p.), Karnitski, Babunski, Besirovic  – Molnár (Madarász 87. p.), Drazic. Vezetőedző: Kuttor Attila
Ferencvárosi TC: Dibusz – Thelander, Knoester, Pászka – Esiti (Vécsei 67. p.), Gojak (Traoré 67. p.), Auzqui (Botka 59. p.), Mercier (Zachariassen 59. p.),  Marquinhos – Boli (R. Maee 67. p.). Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov
Gólszerzők: Karnitski (28. p.), Dibusz (öngól, 84. p.), illetve Marquinhos (2. p.)
Sárga lap: Sigér (11. p.), Lukic (38. p.), Marquinhos (45. p.), Karnitski (52. p.), Pászka (53. p.), R. Maee (80. p.), Besirovic (89. p.)
Kuttor Attila: „Azt gondolom, hogy nagyon értékes győzelmet arattunk. Hátrányból sikerült fordítanunk a nemzetközi szinten is remeklő, bajnoki címvédő Ferencváros ellen. Nagyon boldog vagyok, hogy megnyertük a találkozót.”
Sztanyiszlav Csercseszov: „Tudtuk, hogy egy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, a Mezőkövesd keményen játszik otthon. A Crvena Zvezda elleni mérkőzés nagyon sok erőnket elvette, ez is megnehezítette a dolgunkat a mai napon. Jól kezdtük a mérkőzést, de nem használtuk ki a helyzeteinket, sok labdát elveszítettünk.”

Recommended Posts